Avbytare: Martin Silvhed, Victor Larsson, Robin 86 Mårtensson, Joppe Nilsson och Robin Nilsson.

Fredrik Odell ut - Mathias Herrström in 77 min
Martin Silvhed ut - Victor Larsson in 81 min
Mathias Herrström ut - Robin Mårtensson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Med över en handfull spelare borta var vi tvingade till att "ringa in" spelare så sent som på matchdagen för att få full trupp. André Andersson gjorde sin första start som högerback medan mittfältet var helt nytt sånär som på Gustav Lindquist. På bänken återfanns Robin Nilsson som reservmålvakt. Robin har inte spelat en A-lagsmatch sedan 2007 då han olyckligt slet av korsbandet. Matchen inleddes trevande och det syntes att mycket stod på spel. Rydsgård behövde verkligen en seger då man låg på kvalplats neråt medan via en seger för ÖT Smygehuk skulle man ha behagliga 11 poäng ner till kvalstrecket. I den 22:a minuten kommer matchens första riktigt heta chans då Rydsgård trixar sig fram i vårt straffområdet och vips är en Rydsgårdspelare fri och kan snyggt chippa bollen över Izzettin Adigüzel till 1-0. Efter Rydsgårds ledningsmål vaknar ÖT Smygehuk till liv och tar över händelserna. I den 25:e minuten växelspelar Oliver Oliveros och Johan Hellström där Johans kommer nära målvakten där målvakten räddar Johans avslut till hörna. I den 28:e minuten skjuter Oliver Oliveros ett hårt volleyskott som smiter halvmetern utanför målvaktens stolpe. I den 30:e minuten kommer så utdelningen i pressen där Mathias Herrström spelar ut bollen till vänster till Johan Hellström som kommer 1 mot 1 och Johan vänder bort försvararen och placerar snyggt in 1-1 i bortre krysset! Ett klassmål av Johan som därmed gjorde sitt 6:e mål i serien. I den 36:e minuten rullar Oliver Oliveros, Johan Hellström och Carl Odell upp Rydsgårdförsvaret ordentligt där till sist Johan Hellström spelar bollen snett bak till Fredrik Odell som skjuter direkt men får in på någon klockren träff så målvakten kan rädda. I den 39:e minuten skjuter Rydsgård från långt håll och bollen tar i ribban. I den 44:e minuten slår Christian Ahlström en frispark från mittlinjen ner till vänster i straffområdet där Mathias Herrström passar bollen snett bak till Johan Hellström. Johan vänder bort sin försvarare och skjuter ett nästintill perfekt skott mot bortre krysset men bolluslingen tar i ribban och ut. Nära ett ledningsmål där. 1-1 i paus. I den 52:a minuten har Rydsgård en frispark vid mittlinjen. Bollen går fram till en forward som skjuter från nära håll men Izzettin Adigüzel gör en fin parad. I den 64:e minuten är Oliver Oliveros igenom och rundar målvakten men blir fälld bakifrån när han ska slå in bollen i mål. Solklar straff men domaren friar ofattbart! I den 66:e minuten räddar Christian Ahlström på mållinjen. I den 72:a minuten driver Gustav Lindquist upp ett anfall. Gustav släpper ut bollen till vänster mot Oliver Oliveros som tar sig ner till straffområdet och Oliver spelar bollen snett bak till Gustav Lindquist som skjuter och bollen går tätt utanför krysset. I den 78:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge från kanten till hörna. I den 82:a minuten kommer ett helt felaktigt domslut som tyvärr på sitt sätt avgör matchen. Patrik Lippe försöker täcka ut bollen nere vid hörnflaggan på vår planhalva och en Rydsgårdspelare får fram ett ben och skjuter bollen rakt ut över kortlinjen. Solklar inspark men linjemannen och huvuddomaren är överrens om att det är hörna. Typiskt nog nickar Rydsgård in denna felaktiga hörna i mål också och därmed 2-1. ÖT Smygehuk orkar inte komma tillbaka efter målet och förlorar därmed matchen och viktiga poäng. Det är så små marginaler som kan avgöra en match. 1-2 till oss på straff och kanske en jobbigare resa för Rydsgård till slutsignalen. Nu istället friar man straffen och dömmer en felaktig hörna som straffar oss på sämsta sätt. I och med förlusten har nu ÖT Smygehuk spelat 5 raka matcher utan seger och dessutom 2 raka förluster. I nästa match väntar Skanör Falsterbo IF på lördagen den 10:e augusti klockan 14:00 på Smygehamns IP.